A tökéletes olvasó-kuckó

Posted on 2012/07/26

0


Elcsépelt dolog azzal jönni, hogy a mai rohanó világban nincs időnk olvasni… idő az lenne rá, csak az ember gyakran fáradt, vagy éppen színes, mozgalmas ingerekre vágyik, például egy filmre. Azonban ha mégis  alkalom nyílik arra, hogy egy valóban jó könyvvel a kezünkben kicsit félrevonuljunk, és belemerüljünk a betűk és a fantázia világába, akkor már csak az zökkenthet ki, ha nyom a szék támlája, elzsibbad a lábunk, nincs elég fény… Milyen a tökéletes olvasó sarok?

Néhány fontos alap elvárásnak meg kell felelnie. A természetes fényviszonyok érdekében előnyös ablak alá építeni, de ha erre nincs lehetőség, akkor a lakás egy nyugodtabb pontját kell választani, például a lépcső alatti beugrót.

Mindegy, hogy ülő vagy inkább fekvő helyzetben szeretnénk olvasgatni, a pihenő legyen kényelmes, puha, sok-sok párnával, amit a fejünk alá tehetünk.

És végül, nem csak design, hanem praktikai szempontból is előnyös, ha a könyvek szinte karnyújtásnyira helyezkednek el tőlünk. Ráadásul megalapozza a hangulatot az olvasáshoz.

És még egy kis képes inspiráció:

Szerintetek mi az, ami még fontos egy jó olvasó sarok kialakításához?

 

Címkézve: ,
Posted in: design